woensdag 24 november 2010

Google Docs vs Office365

In de vorige blogbijdrage besprak ik het nieuwe Office365.
Danny Burlage van Wortell gaf in een boeiende workshop een inkijkje in de plannen die Microsoft heeft mbt deze volledige nieuwe aanpak en de doelen die Microsoft daar mee nastreeft.
Van Drop Box

Op de 'IT markt' draait het op dit moment om drie begrippen:
SAAS (Software As A Service)
PAAS (platform As A Service)
IAAS (Infrastructure As A Service)
In zijn workshop geef Danny Burlage aan dat Google met het product Google Apps zich beweegt op de markt van SAAS (Google software activiteiten etc) en PAAS (Google opslagactiviteiten etc.)
Bij bedrijven zoals bv Amazon kun je servers huren (infrastructure) waar je vervolgens zelf software op kunt plaatsen die via het web beschikbaar komen. Daarmee bespaar je als bedrijf of als individu veel kosten uit; daarbij moet je dan denken aan de aanschaf en aan de personele last van het systeembeheer.

Microsoft heeft met de combinatie van twee nieuwe producten de ambitie om de totale markt te beheersen.
Daarvoor zet Micorsoft naast Office365 ook het nieuwe Azure in de markt. Azure is het product dat voor de IAAS markt is bedoeld. Zo is er een ijzersterke bundeling van producten gecreeerd voor de bedrijven die 'in te cloud' willen gaan werken.

Als relatieve buitenstaander is het altijd leuk om te kijken hoe het actie=reactie spel verloopt tussen de beide giganten...
Op 23 november 2010 komt Google met een nieuwe 'feature' voor Google Docs.
Voor het onderwijs bieden beide partijen een prachtige pakket met fantastische opties tegen de laagste tarieven!
Scholen kunnen zich in hun keuze dus laten leiden door hun eigen visie en behoeftes. Ze zijn niet afhankelijke van de aanbieder...

Het zijn boeiende tijden voor het onderwijs...

Google Docs in nu.nl
Office 365
Windows Azure

Geen opmerkingen:

Een reactie posten