vrijdag 20 november 2009

Fijn online

In het Kunst&Boeken katern van de Volkskrant dd 25-09-2009 zijn maar liefst twee hele pagina's (p 36 - 37) besteed aan het thema 'Toekomstvisies in het digitale tijdperk'
Vier boekrecensies zijn voor de schrijvers een prettige aanleiding om de lezer een goede nachtrust toe te wensen: voordat Het tijdperk van het ondenkbare er is "zijn we drie klimaatveranderingen verder" De boeken worden volgens de recensent gekenmerkt door "die typische geur van vreselijk modieus spul"

Op Hogeschool Domstad werken we in de tweede fase in thema 5; 'Signaleren en analyseren van verschillen' onder meer aan het digitale profiel van (jonge) mensen. De ICT lessen worden door Gerard Dummer en mij gegeven. De kerninhoud van les 4 is de bepaling van het eigen ICT profiel van de student en dat van de basisschoolleerling. Het levert boeiende gesprekken en discussies op. De presentatie die bij de les hoort ziet u hieronder:



Het filmpje dat op slide 3 staat vindt u hier. Het is in een eerdere blog van Visible Goal al benoemd.

Dat men de tijd waarin men leeft als hectisch benoemd is van alle tijden. Mensen die bang zijn voor de toekomst en mensen die niet kunnen wachten tot het overmorgen is zijn er ook altijd geweest.
Alles gaat snel. Deze week bestond Hyves vijf jaar. Mijn reactie was "pas vijf jaar?" Maar ook als ICT docent met een warm gevoel voor ontwikkelingspsychologie en pedagogiek weet je niet hoe de wereld er overmorgen uit ziet.
Daarom put ik uit allerlei bronnen. Dit artikel werd in Adformatie gepubliceerd. Er is beweging, er is verandering... Of zoals de Volkskrant het schrijf op die "Twee pagina's over Change en piraterij" :
"Creatievelingen knagen met hulp van het internet aan de gevestigde orde. In het digitale tijdperk wordt alles definitief anders -zeggen zelfbenoemde experts."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten